Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/gas2green.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/gas2green.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Gas2Green kåret som Danmarksmester i Entreprenørskab 2015

Gas2Green kåret som Danmarksmester i Entreprenørskab 2015

Gas2Green Winner

Den 27. maj 2015 blev Gas2Green kåret som Danmarksmester i Entreprenørskab. Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab blev afholdt af Start Up Programme, som er en del af Fonden for Entreprenørskab. Finalen blev afholdt i Børssalen hos Dansk Erhverv.

For at kvalificere os til danmarksmesterskabet indsendte vi i marts en Video Team Pitch og et Executive Summary af vores idékoncept. Vores video og Executive Summary blev af et dommerpanel bedømt ud fra en række kriterier indenfor kompetencer, implementering af idé gennemslagskraft & motivation, idé & innovation, kundeværdi, målgruppeidentificering, nøgleaktiviteter, identificering af ressourcebehov, netværk, partnere, økonomi, forretningsmodel, potentiale og skalérbarhed.

På baggrund af Video Team Pitch og Executive Summary blev der udtaget 12 finalister fordelt i fire kategorier. Gas2Green blev udtaget som finalist i kategorien ”Produkt og Teknologi”. Som finalist skulle vi indsende en forretningsplan på 15 sider, hvori vi skulle beskrive strategien for lanceringen af vores idékoncept. I vores forretningsplan beskrev vi mere dybdegående de emner, som blev berørt i det først indsendte Executive Summary.

I ugerne optil finalen deltog vi i et pitchtræningsforløb, hvor vi to gange mødtes med nogle af de øvrige finalister. Sideløbende hermed havde vi travlt med at forberede vores stand og vores præsentationer.

Pitchtræning

På finaledagen skulle vi præsentere os selv og vores idékoncept ved at dyste i tre discipliner: jury-pitch, messestand og scene-pitch. Først havde vi 2 minutter til at pitche foran vores kategoridommere, hvorefter kategoridommerne havde 13 minutter til at stille kritiske spørgsmål. Vores kategoridommere var Patentkonsulent John Eggers Fohlmann og innovationsagent Martin Boysen.
Efter jury-pitchen havde vi ved vores stand to timer til at imponere de øvrige kategoridommere og en uafhængig jury fra Hyundai.
Sidst men ikke mindst blev det tid til scene-pitch, hvor vi havde fornøjelsen af at præsentere vores koncept på den store scene. Her havde vi præcis tre minutter til at præsentere idéen bag Gas2Green og fremhæve de vigtigste punkter i vores forretningsplan – samtidig var det vores sidste chance for at overbevise dommerne om, at Gas2Green ville være en værdig vinder.

Gas2Green scenepitch

Efter en pause, hvor den samlede jury fik mulighed for at votere, blev det tid til præmieoverrækkelse.

Vi ryddede bordet, tog alle kegler og fik i den grad fuldt hus. Det var en sikker sejr. Først blev vi kaldt op på scenen som vindere af vores kategori ”Produkt & Teknologi”. Med titlen som kategorivinder modtog vi en præmie på 25.000 kr og et uddannelsesforløb i præsentationsteknik hos Change Entrepreneurship. Vi nåede knap nok at sætte os, før vi blev kaldt op på scenen igen; denne gang som vindere af prisen Hyundai Brilliant Young Entrepreneur Award 2015. Hermed fulgte en præmie på 15.000 euro til udvikling af vores iværksættervirksomhed og et mentorforløb, der skal få Gas2Green godt fra start. Da vi tredje gang blev kaldt op på scenen, var vi meget overvældede, idet vi blev udråbt til Danmarksmester i Entreprenørskab (samlet vinder). Vi fik nu overrakt den eftertragtede pokal og en præmie på yderligere 25.000 kr. Dommerne var i alle tre tilfælde overbeviste og imponerede.

Gas2Green stand

Vi vil gerne takke mesterskabsdommerne og hyundai-juryen for deres rosende ord om vores skalérbarhed og om vores bæredygtighed – økonomisk såvel som i miljømæssig sammenhæng, publikum for deres stående applaus og deres hengivne interesse og Start Up Programme for at have givet os vand under kølen.

Nu glæder vi os til at repræsentere Danmark til europamesterskabet i entreprenørskab i Lissabon i Portugal fra den 1. til 3. Juli! På længere sigt vil vi glæde os over at udvikle vores virksomhed og for alvor få vind i sejlende.

Ønsker du at læse mere om Start Up Programme og danmarksmesterskabet, kan du gøre det her
http://www.ffe-ye.dk/programmer/start-up-programme/om-sup
http://www.ffe-ye.dk/programmer/start-up-programme/konkurrencer-events/dm

Ønsker du at læse mere om europamesterskabet, JA Europe Enterprise Challenge 2015, kan du gøre det her
http://share.jayeapps.com/EEC2015/

Billeder fra finalen i Børssalen kan ses her
https://www.facebook.com/startupprogrammedk/photos_stream

Pressemeddelelse fra Fonden Fra Entreprenørskab
http://www.ffe-ye.dk/fonden/nyheder/nyheder/genanvendelig-energi-sikrede-studerende-sejren-til-dm
http://www.business.dk/businessdirect/fonden-for-entreprenoerskab/genanvendelig-energi-sikrede-studerende-dm-i-entreprenoerskab

Pressemeddelelse fra Hyundai
http://www.hyundai.dk/artikler/nationale-nyheder/2015-05-28-gas2green-vandt-prisen-hyundai-brilliant-young-entrepreneur-award-2015

Pressemeddelelse fra SIMAC
http://simac.dk/nyhed+simac-vinder-dm-i-entreprenoerskab-igen

Artikel på Youngtrepreneur Blog: ”DM i Entreprenørskab – en lærerig rutsjebanetur”
http://youngtrepreneur.dk/2015/06/04/dm-i-entreprenoerskab-en-laererig-rutsjebanetur/

Artikel om Gas2Green i det maritime nyhedsmagasin Søfart
http://www.soefart.dk/?art=6750

Artikel på svendborgnyt.dk
http://www.svendborgnyt.dk/simac-vinder-dm-i-entreprenoerskab-igen.html

Kort engelsk artikel om Gas2Green skrevet af vores webmaster
http://easypie.dk/portfolio-item/gas2green-com/

Gas2Green live i studiet hos Radio Diablo, hvor vi var gæster i programmet En Ny Dag med radiovært Danny Fobian
https://www.facebook.com/helesydfynsradio/videos/vb.113040578750478/828620890525773/?type=2&theater

Gas2Green i RadioDiablo

One thought on “Gas2Green kåret som Danmarksmester i Entreprenørskab 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *